De “een bericht schrijven” pagina …

In dit hoofdstuk laten we je de belangrijkste elementen op de pagina zien waarop je een bericht schrijft. We laten dus niet alle mogelijkheden zien, alleen die waarvan wij denken dat je ze het meest gaat gebruiken. Het kan dat de plaatjes dat je hier ziet van de website er iets anders uitzien op jouw computer.

Mocht je meer willen weten sturen wij je graag door naar de website van Wordpress. Wordpress is een zogenaamde CMS (Content Management System), dit is software om op een redelijke eenvoudige manier een website te maken en te onderhouden.

Het webadres van Wordpress is:

www.wordpress.org

Er zijn redelijk wat lessen op het internet te vinden die je leren om te gaan met Wordpress (waarin ook het schrijven van een artikel wordt behandeld). Één daarvan is een 45 minuten durend, Engelstalig, YouTube filmpje gemaakt door Chris Abraham die je op het volgende adres kunt vinden.

http://nl.youtube.com/watch?v=MWYi4_COZMU

Je moet er even opletten dat je op de goede link klikt om een bericht op de website Oostkunt te krijgen. Een “Bericht” wordt op de voorpagina van www.oostkunst.nl gepubliceerd.

De pagina (zie afbeelding hieronder) waarop je een bericht schrijft kan, als je er voor de eerste keer naar kijkt, erg onoverzichtelijk en zijn door alle mogelijkheden. Één manier om hier voor je zelf een beetje overzicht in te krijgen is om de pagina, wat eigenlijk een webformulier is, te bekijken als een paar onderdelen.

De “Een bericht schrijven” pagina 1

Het eerste onderdeel is de teksteditor (zie afbeelding hieronder) waarin u het artikel schrijft en opmaakt. In dit onderdeel van het formulier schrijft u het artikel en kunt u het artikel een beetje stijlen.

De “Een bericht schrijven” pagina 2

Het volgende onderdeel op de pagina is het upload formulier (zie afbeelding hieronder). Met dit onderdeel kunt je foto(’s) naar de website van Oostkunst uploaden die je vervolgens kunt gebruiken in je artikel.

De “Een bericht schrijven” pagina 3

Het derde onderdeel van de pagina zijn de uitklap menu’s met instellingen (zie afbeelding hieronder). Het kan zijn dat deze menu’s al uitgeklapt zijn als je voor het eerst inlogt, mocht dat niet zo zijn dan klikt u op het + symbool omdat te doen. Er zijn eigenlijk maar twee van deze menu’s belangrijk, namelijk “Bericht status” en “Categorieën”

De “Een bericht schrijven” pagina 4

Bij “Categorieën“ kunt u “(geen)” aanvinken, of mocht er een relevante categorie tussen zitten kunt u die gebruiken. Bij “Bericht Status“ kunt u aanvinken of u het bericht als “Concept“ wilt opslaan dan verschijnt het artikel nog niet op de website maar kunt u het op een later tijdstip verder bewerken (zie afbeelding hieronder). Als je het bericht wilt publiceren vink je “Gepubliceerd“ aan, het artikel zal dan op de voorpagina op Oostkunst verschijnen.

De “Een bericht schrijven” pagina 5

< < Ga terug naar de help begin pagina.