Voordat je een artikel plaatst …

Zorg dat je tekst al geschreven is:

Het is misschien een tip om voordat je naar de website van Oostkunst gaat om een artikel te publiceren je deze al geschreven hebt. Je kunt tekst vanuit b.v. een Microsoft Word document kopiëren en plakken in het formulier waarmee je een artikel op www.oostkunst.nl plaatst.

Het is ook aan te raden om als je hyperlinks naar andere website in je artikel wilt plaatsen deze als TEKST (in de vorm van http://www.voorbeeld.nl) in je tekstdocument hebt staan

Zorg dat je foto(‘s) kant en klaar op je computer staan:

Ook is het raadzaam om, als je een foto wilt plaatsen bij een artikel, dat je deze al op jouw computer hebt staan op een voor jouw makkelijk vindbare plek (het bureaublad is hier een goede plek voor).

Het is aan te raden om een niet al te grote foto te gebruiken. Een goede maat is ongeveer 200 tot maximaal 450 pixels breed. Je kunt weliswaar de foto in de teksteditor op de website van Oostkunst vergroten en verkleinen, maar het is aan te raden, en wordt door ons erg op prijs gesteld vanwege de beperkte ruimte die wij op onze server hebben, dit al te doen voordat je de foto upload.

Als je nog geen foto bewerkingsprogramma hebt kun je diverse gratis programma’s hiervoor vinden. Één daarvan is een programma genaamd Gimp. Gimp is een aanrader omdat het in de Nederlandse taal te verkrijgen is, erg uitgebreide mogelijkheden kent en goed gedocumenteerd is. Gimp is op het volgende adres gratis te downloaden

www.gimp.org

Omdat deze handleiding niet bedoeld is om je een complete cursus fotobewerking te geven kun je op het volgende webadres veel Gimp lessen vinden in zowel het Nederlands als Engels.

www.leren.nl/rubriek/computers_en_internet/applicaties/grafisch/gimp/

De meeste computersystemen hebben standaard fotobewerkings geïnstalleerd. Windows kent de Picture Viewer en op een Mac computer is standaard het programma Voorvertoning geïnstalleerd.

Zorg ervoor dat je video’s op YouTube staan:

Als je een video wilt plaatsen op de website van Oostkunst zorg er dan voor dat deze al op YouTube staat. U kunt namelijk geen video plaatsen op www.oostkunst.nl als je het webadres (http://nl.youtube.com/watch?v=ajjg3faIQ5A) niet al hebt. Het duurt altijd even nadat je een video bij YouTube hebt geüpload voordat deze een webadres krijgen.

Waar je een YouTube account kunt verkrijgen staat hier beschreven. Hoe je een video upload naar YouTube kunt u hier lezen.

Het webadres dat je nodig hebt om de video te kunnen plaatsen op de website van Oostkunst kunt je vinden in de adresbalk van de browser (jouw webbrowser kan er anders uitzien dan dat op de afbeelding). Dit geldt zowel voor YouTube. Je moet dus NIET de zogenaamde embed code hebben maar het webadres, deze is rood omcirkelt in afbeelding.

Voordat je een artikel plaatst 1

< < Ga terug naar de help begin pagina.